Az új Ford Ranger - Teszteltük!

A Ford Ivanics jóvoltából letesztelhettük, mit tud a legújabb Ford Ranger. Egész pontosan egy narancsszínű, Wildtrak 3,2 TDCi 200 lóerős, automata váltós, öthengeres dízel csodát kaptunk kipróbálásra. 

A legutóbbi terep túrán már rövid időre magunkénak tudhattuk az autót, de mivel az ott eltöltött idő nagyon kevésnek bizonyult - és a Ford Ivanics is nagyon jó fej J -, megkaptuk egy jó hosszú hétvégére. 

Kivételesen nem dagonyázni vittük a szépséget.

Az autó átvétele előtt hatalmas izgalom és boldogság töltött el mindkettőnket, hiszen alig vártuk, hogy aszfaltos körülmények között is kipróbálhassuk. Minden várakozásunkat felülmúlta a járgány. Nemcsak külsőleg tetszetős, de kényelmes és nagyon könnyen vezethető. Azt hogy milyen könnyű vezetni, mi sem bizonyítja jobban, miután Zsófi beleült a vezető ülésbe, mindjárt minden simán ment neki. De hát a jót könnyű megszokni.

Az autó mindenféle kényelmi funkcióval fel van szerelve, mivel csak rövid ideig volt nálunk, sok mindent ki sem tudtunk próbálni. De amit igen, az sem volt kevés.

Zsófi imádta a gombokat a kormányon, a vezető oldali ablakot felhúzni is csak egy gombnyomás. Ezen kívül az autó olyan intelligens, hogy szinte mindenre hangjelzéssel figyelmeztet. Nyitva hagyott ajtó, biztonsági öv bekötése ….. Még a lámpákat is a jármű kezeli.

Persze ezek apró dolgok, de a 2007-es Ranger után beülni ebbe az álomautóba, igazán nagy változást jelentett. A tolató kameráját imádtuk, nagyon kényelmes, segítségével akár egy gyerek is képes lenne elvezetni az autót főképp, ha az automata váltós.

Az erős motornak köszönhetően – 200 lóerő azért nem semmi -, alig értünk a pedálhoz, máris száguldani kezdtünk.

Beigazolódott, hogy a fogyasztás nem csak papíron kiváló, hanem a valóságban is. 9-9,5 litert fogyasztottunk, ami az autó nagy méretéhez képest, igazán kedvezőnek mondható.

Az időjárás „kegyes” volt hozzánk, így a tesztünk tökéletesen sikerült, hiszen vezethettük száraz úton, felhőszakadásban, késő őszi körülmények között, Dobogókő környékén még ködben is, azonban mindenhol jól megállta a helyét, nem okozott csalódást.

A csodaszép Velencei tavi és Balaton környéki tájakon járva, rengetegen irigykedtek ránk, sokan megállítottak bennünket és kérdezgettek az autóról.

Még régi ismerősökkel is összefutottunk.

Bár három napig mondhattuk magunkénak a Wildtrak-et, számunkra hamar elröpült az idő.

Fájó szívvel adtuk vissza a Ford Ivanicsnak az autót, nem mintha a jól bevált fekete csodánkat nem szeretnénk, de az már egy egészen más kategória. Egy biztos, minden régebbi kiadású Ranger tulajdonosnak ki kellene próbálnia, rögtön beleszeretnének egy életre.

Dátum: 2016.08.19-21.
Helyszín: Balaton körtúra

Bánhegyi Zsolt
Rangerklub.hu