A Ford Performance bejelentette, hogy a 2025-ös Dakar rallyra egy különleges versenyautóval, a Ford Raptorral neveznek be. A rally versenyzői között olyan off-road legendák is szerepelnek, mint Carlos Sainz Sr. és Nani Roma. Ez a hír nemcsak a terep-rally rajongóit hozza lázba, hanem az egész motorsport világ figyelmét is felkelti. 

Mi sem maradhattunk ki a sorból, hogy összefoglaljuk a rally legfontosabb részleteit, hátha meghozzuk a kedvedet egy off-road élményhez! 


A Dakar Rally, avagy a világ leghíresebb és legkeményebb terepversenye, 2024-ben már több mint negyven éve fogja izgalomban tartani a motorsport rajongóit. Az esemény roppant népszerűsége és hatalmas méretei miatt már régóta nem csupán egy egyszerű verseny, hanem egy igazi dzsembori, amely összehozza a legjobb autós és motoros versenyzőket a világ minden tájáról.


Tény, hogy nem mindenki születik profi autóvezetőnek, hiszen ez egy ugyanolyan készség, mint az úszás vagy a biciklizés- gyakorlat teszi a mestert. Az autóvezetési képességek megszerzése mindannyiunk életében alapvető fontosságú, ami elengedhetetlen a terepjáró vezetés elsajátításához is. Ahhoz, hogy magabiztosan és biztonságosan közlekedj a kihívásokkal teli terepen, érdemes részt venned egy speciális vezetéstechnikai tréningen. A Ranger Klub off-road vezetéstechnikai élménye igazi kalandokat ígér számodra, ha a terepjárók szerelmese vagy! 


A környezetbarát elektromos technológia már a Ford pick up-ok berkeiben is utat tört magának. A 2023-as modellek között ugyanis megtalálható a kettős elektromos motorral készült F-150. A tisztán elektromos meghajtású Ford F-150 Lightning remek vezetési élményt biztosít és hatalmas erőt. A 4x4 hajtással, katonai minőségű alumíniumból gyártott felépítményével és új, független hátsó felfüggesztésével teszi igazán megbízhatóvá ezt a járművet. 


Már nagyon vártuk, hogy megismerkedhessünk a Ford Ranger legújabb verziójával, mely végre 2023-ban meg is érkezett. Pár napja sikerült a Ford Solymár M3 kereskedésben egy Ford Ranger Wildtrak Cyber Orange 2.0 EcoBlue 205 LE e-AWD A10 modellt jobban szemügyre vennünk. Mint ahogyan azt vártuk, számtalan újdonsággal bővült az autó kialakítása, ezekből szemezgetünk mai cikkünkben.