Használati eszköz vagy családtag

Számomra mindenképpen az utóbbi. És hogy miért? Már gyerekkoromban pick up-ot, terepjárót akartam. Ami akkor meg is valósult, ha nem is az enyém, hanem a szüleimé volt. 

Ez a szerelem valahogy megmaradhatott, ha tudat alatt is. Amikor a munka miatt autót néztünk, fontos volt, hogy nagy csomagtartója legyen, hát neki nincs, na persze a platóra lehet bőven pakolni.

Szó szerint nem tudom elképzelni nélküle az életemet. Szeretem az autómat, mert biztonsággal eljuttat bárhová, legyen az akár egy rázós erdei út, vagy a nagyvárosi csúcsforgalom.

Aki ült már Ranger-ben az tudja, hogy a kényelem elnyűhetetlen tartóssággal párosul, mely egy pick-up esetében fontos szempont. Az új Rangerekben pedig még nagyobb a hely még a hátsó üléseknél is.

S hogy egy régi fórumbejegyzésből idézzek:
„Kedves Lányok és Fiuk, Fordosok, Ranger-ek!
Mind tudjuk, kétféle ember létezik:
1: Akinek van Ranger-e
2: Akinek lesz!
Bartal Attila”

Szeretem, mert bárhová eljuthatok vele a munkám során, segít nekem, akár egy tonnát is elvisz velem együtt a megrendelőimhez.

Családtagként szeretem, mert a napom nagy részét vele töltöm, hóban, sárban vagy éppen tűző napfényben. Vezetés közben mindig úgy érzem, hogy a nappalimban ülők a kedvenc fotelemben.

Esténként, vagy sokszor hajnalban munka után mikor beállok vele a garázsba, elbúcsúzom tőle, jó pihenést kívánok neki, hiszen megérdemli, aznap is kiszolgálta minden igényemet, kívánságomat.

Reggel pedig mikor elkezdődik kettőnk számára a nap, a garázsba menet már előre örülök, hogy találkozhatom vele, megcsodálom masszív karosszériáját, robosztus külsejét. Ennek a külsőnek is köszönhető, hogy nagy teherbírása ellenére igazán kedvező üzemanyag fogyasztással kényeztet.

Vezetés közben olyan élményt nyújt számomra, hogy nincs kedvem kiszállni. Már várom a hétvégéket, amikor hosszabb túrákra, munkára indulunk együtt. Tudom, hogy minden problémás helyzetben segít nekem, nem hagy cserben az út szélén.

Szeretem az autómat, mert sok olyan funkcióval, tulajdonsággal rendelkezik ami fontos számomra. A kényelem, a pakolási lehetőségek, a klíma, de a fűtése is nagyon jó.

Szóval ezért szeretem az autómat és ezért tudom már most, hogyha a technika is úgy akarja sokáig együtt dolgozunk, pihenünk. S még sok helyre elutazhatunk együtt.

Persze kíváncsian várjuk az idén megjelenő új Ford Ranger modelleket, milyen új, extra funkciókkal, megjelenéssel kényeztetnek minket.