2024-es Ford Maverick: az új generációs pickup, ami mindent visz

A Ford 2024-es Maverick modellje egy teljesen új szintre emeli a kompakt pickupok kategóriáját, ötvözve a modern technológiai megoldásokat, a kiváló üzemanyag-hatékonyságot és a lenyűgöző teljesítményt. A Maverick tökéletes választás azok számára, akik megbízható, praktikus és sokoldalú járművet keresnek, - legyen szó munkáról vagy hétvégi kalandokról. A Ford új modellje egyaránt alkalmas mindennapi használatra és a nehezebb feladatok elvégzésére is, miközben alacsony környezeti terhelést biztosít. 

A Ranger Klub létrehozása során a Ford Ranger modellek iránti szenvedélyünk motivált bennünket. Emiatt nem volt kérdés, hogy naprakész információkat biztosítsunk számodra a legújabb Ford modellek kapcsán, így a Maverick-ről is! Tudj meg mindent a legújabb 2024-es Ford modellről! 

Dizájn: a külső és belső tér

A 2024-es Ford Maverick kifinomult dizájnja szembetűnő az autópiacon, megjelenésével pedig egyszerre sugallja a stílust és a funkcionalitást. Az autó elegáns vonalai és robusztus megjelenése tökéletesen illeszkedik a Ford modern arculatához, miközben a kompakt méret lehetővé teszi a városi közlekedést, a nagyobb pickupok kínálta előnyök feláldozása nélkül.

A belső tér is kiemelkedő: az utastér rendkívül tágas, és öt felnőtt személy kényelmes utazását is lehetővé teszi. A hátsó ülések alatt található tárolóhelyek praktikus megoldást nyújtanak az eszközök és egyéb személyes tárgyak elhelyezésére, így az utastér mindig rendezett maradhat. Az ajtón található tárolók és az egyéb tárolórekeszek lehetővé teszik a kisebb eszközök,- például okostelefonok, kulcsok vagy pénztárcák- kényelmes elhelyezését.

Az autó egyik legimpozánsabb eleme a több pozícióban állítható hátsó ajtó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a különböző munkákhoz igazítsák a plató elrendezését. Ez a funkció különösen hasznos lehet azok számára, akik rendszeresen szállítanak nagyobb tárgyakat vagy építőanyagokat.

A választható panorámatető nemcsak az utastér megvilágítását biztosítja, hanem új perspektívát nyújt a táj megtekintésére hosszú utazások során. Az éjszakai vezetés során pedig igazán különleges élményt nyújt, ahogy a csillagos égbolt bevilágítja az utasteret.

Motor és teljesítmény

A 2024-es Ford Maverick motorkínálata lenyűgöző, különösen a hibrid hajtáslánc, amely gazdaságos és környezetbarát alternatívát nyújt a vezetők számára. A Ford Maverick alapmotorja egy 2,5 literes hibrid rendszer, amely 191 kombinált lóerőt biztosít. Ez a motor kiváló üzemanyag-hatékonysággal rendelkezik, hiszen a Ford ígéretei szerint akár 5.9 literes fogyasztást is elérhet vegyes használat során. Ez különösen vonzó lehet azok számára, akik a mindennapi városi közlekedéshez keresnek járművet, de a hosszabb utak sem jelenthetnek problémát.

Azok számára, akik nagyobb teljesítményre vágynak, elérhető a 2.0 literes EcoBoost® motor, amely 250 lóerőt és 277 font-láb nyomatékot produkál. Ez a motor még dinamikusabb vezetési élményt biztosít, és különösen akkor hasznos, ha nagyobb terheket kell vontatni vagy változatos terepviszonyok között kell közlekedni. Az autó maximális vontatási kapacitása elérheti a kb. 1800 kg-ot, míg a rakomány kapacitás nagyjából 680 kg.

Az összkerékhajtás elérhetősége további rugalmasságot biztosít a Maverick számára, lehetővé téve, hogy bármilyen terepen magabiztosan közlekedj. Legyen szó sáros útról, kavicsos terepről vagy havas körülményekről, az összkerékhajtás segít abban, hogy az autó stabilan tartsa magát, miközben a vezető maximális kontrollt élvez.

Technológia: kényelmi és szórakoztató rendszerek

A 2024-es Ford Maverick fejlett technológiai megoldásokkal van felszerelve, amelyek nemcsak a kényelmet, hanem a szórakozást is szolgálják. A Ford Maverick alapfelszereltsége tartalmazza az Apple CarPlay és az Android Auto funkciókat, amelyek segítségével könnyedén hozzáférhetsz a telefonod tartalmához, legyen szó navigációról, hívások kezeléséről vagy zenehallgatásról.

Az autó központi vezérlőpaneljén egy 8 hüvelykes érintőképernyős kijelző található, amelyen keresztül könnyedén kezelheted a szórakoztató és információs rendszereket. Az elérhető Bang & Olufsen prémium audiorendszer nyolc hangszóróval rendelkezik, így a zenei élmény kivételesen tiszta és erőteljes. A vezeték nélküli töltési lehetőség pedig garantálja, hogy eszközeid mindig használatra készek legyenek, anélkül, hogy külön kábelekkel kellene bajlódnod.

A Ford Maverick további technológiai újításai közé tartoznak a két 400 W-os, 110 V-os aljzatok, amelyek lehetővé teszik az elektromos eszközök, - például laptopok vagy kis gépek használatát. Ez különösen hasznos lehet, ha munka közben távoli helyeken kell dolgoznod, és nincs hozzáférésed az áramforráshoz.

Biztonsági funkciók és vezetéstámogató rendszerek

A biztonság mindig is kiemelt szerepet játszott a Ford modelljeiben, és a 2024-es Maverick sem kivétel. A Ford Co-Pilot360™ rendszer egy sor vezetéstámogató funkciót kínál, amelyek növelik a vezetési élményt és a biztonságot. A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segít megelőzni, hogy véletlenül elhagyd a sávodat, míg a holttérfigyelő rendszer figyelmeztet, ha egy másik jármű a holtteredben tartózkodik.

Az adaptív sebességtartó automatika automatikusan szabályozza az autó sebességét a forgalom függvényében, így kényelmesebbé és stresszmentesebbé teszi a hosszabb utazásokat. Az automatikus vészfékasszisztens segít megelőzni a baleseteket, ha a rendszer úgy érzékeli, hogy az autó túl gyorsan közelít egy akadályhoz, és a vezető nem reagál időben.

A parkolást segítő rendszer pedig jelentősen megkönnyíti a szűk helyekre való beállást, - legyen szó párhuzamos parkolásról vagy egyéb bonyolult manőverekről. 

Felszereltségi szintek és ár

A 2024-es Ford Maverick különböző felszereltségi szinteken érhető el, hogy minden vásárló megtalálja az igényeinek megfelelő modellt. Az alapmodell már önmagában is jól felszerelt, de a magasabb felszereltségi szinteken további kényelmi és technológiai extrák is rendelkezésre állnak, -például bőr ülések, fejlett navigációs rendszerek és még jobb szórakoztató rendszerek.

Az induló ár 9 millió forint körül alakul, ami rendkívül versenyképes a kompakt pickupok piacán. A hibrid hajtáslánc különösen vonzó ár-érték arányt kínál, mivel a kiváló üzemanyag-hatékonyság hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet az üzemeltetési költségekben.

A 2024-es Ford Maverick egy olyan jármű, amely a funkcionalitás, a technológia és a teljesítmény kivételes kombinációját nyújtja. Azok számára, akik egy kompakt, de erős pickupot keresnek, amely nemcsak munkához, hanem mindennapi használatra is ideális, a Maverick a tökéletes választás lehet.

A Ranger Klub 2008-as alapítása óta az egyik legnagyobb hazai pick up közösséggé nőtte ki magát, több mint 2500 taggal. Kezdetben a Ford Ranger tulajdonosokra fókuszáltunk, de mára már más márkák szerelmesei is csatlakozhatnak, például Mazda BT50, Nissan Navara, Toyota Hilux, Fiat Fullback és Ford F150 modellek tulajdonosai. Klubunk évente szervez túrákat, ahol a tagok a kihívásokkal teli terepeken tehetik próbára járművüket, és élvezhetik a közös kalandokat. Csatlakozz hozzánk, és legyél része egy támogató közösségnek, amelyben az autós szenvedély közös élményeket teremt!