Így néz ki, amikor 24 pickup hentereg a sárban

November elején rendeztük meg az ország legnagyobb pickupos közösségének újabb találkozóját. 24 autó lett nyakig sáros, volt, aki még annak ellenére is számos újdonságot tanult autója vezetési technikájáról, hogy több mint 10 éve hajtja terepjáróját.

Milyen az, amikor egyszerre 24 pick up motorja zúg fel egy sártengerben? Milyen az, amikor kiszabadulva a világjárvány okozta szürke hétköznapokból, 24 elvetemült sofőr végre igazán elengedheti magát?

Novemberi dagonya

Az ország egyik legnagyobb pickup közösségének november eleji találkozóján mindez kiderült. Az immár több mint ezer tagot számláló Ranger Klub elsősorban Ford Ranger tulajdonosok gyűjtőhelye, de szívesen látunk más, pick up-os sofőröket is, mint az utolsó találkozónkon megjelent mercis, isuzus és hiluxos vendégünket is.

Évente legalább egyszer szervezünk találkozókat, ilyenkor valamilyen speciális, autós programmal készülünk a klubtagoknak, leginkább látványos túrákon vehetnek részt a jelentkezők.

A november kicsit más volt: ezúttal a Sződ és Csörög között található Ördög tanyán találkoztunk a Csapatod pályán. Milyen különlegességgel készültünk? A programokat két csoportra osztottuk: az egyik banda GPS-pont keresőre ment, a másik pedig vezetéstechnikai tréningen vett részt, amelyen elméleti és gyakorlati feladatokat is gyakoroltak. Majd ebédnél találkozott a két csapat, és lehetőség volt a vállalkozó kedvűeknek kipróbálni a „gödröt” mely az esőknek köszönhetően tele volt vízzel.

Majd délután cserélt a két csapat.

A GPS-es feladat lényege az volt, hogy meg kellett találni az adott koordinátákat, majd fotózkodni kellett a helyszínen. A vezetéstechnikai tréningen sok fontosat tanulhattunk és még egy kis füzetet is kaptunk, hogy újra és újra átolvashassuk a tanultakat.

Csapatod a csapatért

Mivel a hasonló rendezvényeket csak magánterületen lehet megszervezni, ezért az egész közösség nagy hálával tartozik Viola Albertéknek, akik rendelkezésünkre bocsájtották a pályát és ismét profin megszervezték a programokat. Ők hosszú évek óta szervezik a túrákat a közösség részére. A pályát kifejezetten oktatási célokra hozták létre, rengeteg sofőr tanult már meg nekik köszönhetően terepen vezetni. Az off-road pályán bárki kipróbálhatja, mit is tud autója, kiismerheti terepjáróját, elsajátíthatja a szakszerű vezetést.

A nap fénypontja természetesen a sárban, pocsolyában való elmerülés, majd az onnan való kievickélés volt. Ezen kívül bárki autózhatott önállóan is a pickup-paradicsomnak számító pályán, itt aztán mindenki megtalálhatta a neki való gyakorlási lehetőséget. A következő találkozót terveink szerint tavasszal rendezzük, bízunk benne, hogy még többen jövünk össze egy újabb pickup-dagonyára, esetleg egy izgalmas túrára.