Itt csapasd, ne a természetvédelmi területen!

Tudjátok, hogy off-road túráinkat mindig megpróbáljuk újabb helyszínekre szervezni, viszont egyre kisebb területen tudjuk kipróbálni autóink teljesítményét, hiszen a természetvédelmi területeken tilos terepjáróval közlekedni. 

Az off-road szerelmesei számára szerencsére több új lehetőség is adódik, hiszen olyan parkok nyílnak hazánkban, melyek a természetben megtalálható akadályokra hasonlító épített tereptárgyakkal felszerelt pályával rendelkeznek.

A fővárostól alig 20 km-re Sződön találtunk rá a Csapatod off-road pályájára, mely garantáltan minden igényt kielégít, ha egy terepjárós outdoor programot keresünk. „Motivált lesz a csapatod, ha nálunk csapatod!” – így szól a cég szlogenje. Parkjukban biztonságos, természet közeli off-road pályán, a fokozatosságot figyelembe véve szavatolják, hogy adrenalinunk az egekbe száll majd.

Korábban többször kipróbáltuk a parkot és mondanunk sem kell, hogy nem okozott csalódást. Valóban hihetetlen élmény volt négykerék-meghajtással végig száguldani dombokon fel, völgyeken le, sárban gázolva. Kockázat nélkül, biztonságos körülmények között végre kihozhattuk a maximumot terepjárónkból és megtapasztalhattuk a benne rejlő végtelen erőt. A mély, vízzel teli árkokkal néhol majdnem meggyűlt a bajunk, de a csörlő és a vonóhorog minden problémát orvosolt.

A parkban nemcsak saját gépkocsink erejét tudjuk kipróbálni, hanem egy nyolckerekű ATV-t is, mely brutális terepképességekkel rendelkezik. Ennek a járműnek a használatát gyakorlott túravezető segíti végig, így minden lehetőségét kimeríthetjük a nyolckerék meghajtásnak.

Miután kiszórakoztuk magunkat a vezetéssel, egy solymász bemutatót is megtekinthetünk vagy választhatjuk a külvilágtól elzárt természetben a barátokkal, családtagokkal közös bográcsozást, de akár catering partnerüktől is megrendelhetjük az ebédet a helyszínre.

Egyébként a terület, mely összességében 12 hektáron terül el, kiváló adottságokkal rendelkezik, akár többszáz fős céges rendezvények, csapatépítő foglalkozás lebonyolítására is alkalmas. Korábban mi is többször vettünk részt GPS pont kereső „versenyen”, ahol ezen a csodás területen, erdőn-mezőn keresztül kellett két csapatra osztva megkeresnünk a „titkos” helyszíneket. Igazi kihívás volt a vezetés, hiszen nemcsak a terep adottságait kell figyelembe venni, hanem a gyorsaságra is fontos ügyelni, ha mi akarunk a legeredményesebbek lenni a játék során.

Összességében a sződi helyszín kiválóan alkalmas outdoor programnak, melyben egyaránt kiválóan érezheti magát az egész család, vagy céged valamennyi munkatársa.