Jubileumi tavaszi túra - összefoglaló

Helyszín: Bag és környéke
Időpont: 2016.03.20, a tavasz első napjainak egyike
Időjárás: napos és hihetetlenül jó saras
Résztvevők száma: 19 jármű, pick upok, többségében Ranger-ek. 

Ezekkel a paraméterekkel kezdődött 25. jubileumi túránk, ami az időjárásnak, a résztvevők nagy számának, az új Ford Ranger-eknek, a fantasztikus túravezetésnek, valamint a csodás saras helyszínnek köszönhetően nem feledünk el egyhamar.

A Bag környékén lévő cross pálya kiváló terep volt arra, hogy kipróbáljuk Rangereink tűrőképességének határait, hiszen volt itt emelkedő, bukkanó, megmászhatatlannak tűnő „domb”oldal…. S itt próbálhattuk ki az új 2016-os kiadású Ranger-eket.

A túrán találkozhattunk a ranger 6 generációjával is.

Érkezésünk nagy feltűnést keltett a környéken lakó gyerekek körében, így nemcsak mi fotóztunk, de rólunk is készült néhány kép. Valóban meglepő látványt nyújthattunk, mikor 19 többségében Ranger haladt libasorban – még „fényesen, csillogva” – a szikrázó napsütésben.

Vezetett túránk során GPS nyomkereső csapatjátékkal bizonyíthatta mindenki rátermettségét és ügyességét.

Nagy öröm ért minket a túra során, hiszen egy csodás narancsszínű Wildtrack modellt tudtunk tesztelni a Ford Ivanics jóvoltából. Ezen a fórumon is köszönjük a lehetőséget. Az új Rangerek – mert több is volt a csapatban – igazán jól teljesítettek, meg sem kottyant számukra a vadregényes táj kihívása.

A túra során sokszor jó hasznát vettük a vontatókötélnek, csörlőnek, mikor egymás segítségére kellett sietnünk a dagonyásabb részeken.

A négykerék meghajtásnak köszönhetően a lejt- és hegymenet nem jelentett gépeinknek problémát, persze a sofőrök ügyessége is sokat számított. A meredek lejtőkön való „lecsúszás” nem egyszerű feladat, gyakorlottan kell bánni a motorfékkel, fékkel.

Az újabb szériás Rangerekben már található lejtmenet vezérlő, így még a pedált sem kell nyomnia annak, aki a hegytetőről szeretne egyenes úton a völgybe érni.

Az egész napos terepezés végén, - még alvázmosás előtt - egy kellemes vacsorát töltöttünk el együtt, majd a hazafelé vezető utat is terepen tettük meg, így a program végén sárosan és mocskosan, de felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk otthonainkba, illetve az autómosóba.

Aki kimaradt most, az igazán sajnálhatja, de ne feledjétek, hogy reményeink szerint a jövőben is évente több alkalommal szervezünk hasonló jellegű túrákat, melyek mindig más helyszínen kerülnek megrendezésre. Próbáljuk számotokra felkutatni a legjobb helyeket, ahol még hivatalosan próbálhatjuk ki Rangereink állóképességét.

Ja és ne feledjétek: Néha nem árt bekukkantani autónk alá!