Megnéztük, kipróbáltuk, nem csalódtunk – Ford Ranger Raptor

A Ranger Klub tagjai számára biztosan nem kell bemutatnunk a Ford Solymár Márkakereskedést, hiszen már három telephelyen működik a cég, több mint 150, a márka iránt elhívatott munkatárssal.

Az évek során kibővült és folyamatosan növekvő családi vállalkozás telephelyein, több száz készleten lévő Ford modell közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelő gépjárművet, így nem véletlen, hogy a 2018-as évben a Ford márka által forgalmazott járművek országos eladásainak közel 17%-át adta a Ford Solymár. 

Amellett, hogy új autók értékesítésével foglalkoznak, természetesen kiváló szerviz szolgáltatásaikkal segítik a hozzájuk forduló autótulajdonosokat. Az alkatrészek beszerzése, cseréje sem okoz gondot számukra, hiszen jól képzett szakembereik a 8000 cikket meghaladó árukészletükből tudnak hivatalos Ford alkatrészeket beszerelni, a szervizbe beadott gépjárművekbe. 

Korábbi cikkünkben részletesen írtunk a Ford F-150 Shelby Raptor BAJA modellről, melyet elsőként a Ford Solymár csoport forgalmaz exkluzívan Magyarországon.

Nemrégiben ellátogattunk a Ford Solymár solymári márkakereskedésébe,

ahol szemügyre vettük kívülről és belülről egyaránt az új Raptort.

Hoztunk is néhány fotót, hogy Ti is lássátok, milyen izgalmas a belső kialakítás, mennyire egyben van az autó. A méretes felnik mérhetetlen biztonságot és erőt sugároznak. A minőségi belső anyagválasztás, egyaránt tapasztalható az eltérő színű varrással megerősített műszerfalon ugyanúgy, mint a sportos, magas-támlás ülések esetében. 

A kormány ergonomikus kialakítása minden igényt kielégít, a rajta található gombok segítségével többféle funkciót tudunk kényelmesen állítani, minimális kézmozgással.

A Raptor hagyományos sebesség és fordulatszámmérői mellett két digitális felület is található a műszerfalon. A sebességváltó felett, középen elhelyezett konzolon már a kezdőképernyő is erőt sugároz, a hűtőrács formavilága köszön vissza.

Bár várakozásunkkal ellentétben a Raptor hűtőrácsa, melyen a Ford felirat látható nem színre fújt, hanem fekete színű, azért így is elég brutális az összkép. A lökhárítók esetében az ezüst bevonat erősíti az alapszínt és még minőségibb hatást kelt.

Miután külsőleg szemrevételeztük az autót, bepillantottunk a belsejébe is. Az új modellt a Ford 2,0 literes EcoBlue motorjának bi-turbó változata hajtja, amelynek 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát egy új, 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez.

Órákig tudnánk sorolni azokat az előnyöket, praktikus kiegészítőket, melyek az új Raptort jellemzik, de inkább győződjetek meg magatok az autó kiváló képességeiről, csodás megjelenéséről.

Itt találjátok a Ford Solymár Márkakereskedések listáját és a bővebb leírást a Ford Ranger Raptorról.