Az új Ford Ranger erősebb és intelligensebb, mint valaha!

A Ford januárban mutatta be a Ranger legújabb változatát, ami 2019 második felétől végre a nagyközönség számára is elérhetővé válik! Az Európa legkelendőbb pickupjaként számon tartott autó az eddiginél is magasabb teljesítményt, előnyösebb üzemanyag-fogyasztást, sosem látott vezetést segítő technológiát és kifinomult működést ígér a boldog tulajdonosoknak.

Az igazán stílusos megjelenésű és megnyerő tulajdonságokkal rendelkező Ford Rangert mostantól a 2,0 literes EcoBlue dízelmotor hajtja, aminek károsanyag-kibocsátását az úgynevezett szelektív katalizátor javítja. A Ford újdonsága az alacsonyabb fogyasztás ellenére a megszokottnál is jobb teljesítményt nyújt!

Figyelemreméltó, hogy a 10 fokozatú automata váltóval együttműködve 9 százalékkal csökkentheti a jármű fogyasztását!  "Az új Ranger motorkínálatának csúcsán a 2,0 literes EcoBlue blokk Bi-turbo változata áll majd 213 LE teljesítménnyel és 500 Nm forgatónyomatékkal (ez 13 LE-vel és 30 Nm-rel több, mint a jelenlegi 3,2 literes TDCi dízelé), ami kiváló vontatási képességgel ruházza fel a járművet" - áll a Ford Petrányi beharangozójában. 

Kívül-belül nagyszerű 

Az új Ranger, ami már alapáron is négykerék meghajtású, Regular Cab, Super Cab és Double Cab kivitelekben választható. Az alapfelszereltségbe ezen felül beletartozik a Gyalogosérzékelő, az Ütközésre figyelmeztető rendszer és az Intelligens Sebességhatároló is - a Ranger e tekintetben is kiemelkedő a kategóriájában! Ezeknek köszönhetően nem csak a vezetéssel járó stresszt és a balesetveszélyt csökkenthetjük, hanem a gyorshajtásért járó büntetést is megspórolhatjuk. Az új jármű mind szabadidős, mind professzionális  felhasználáshoz különlegesnek ígérkezik, hiszen olyan új megoldásokat kínál, amelyek igazi élménnyé teszik a vezetést, a kényelem és a praktikusság jegyében. 

  • A Double Cab karosszériás, nagy teljesítményű Ranger-változatok működését Aktív Zajcsökkentés támogatja. A Ranger Wildtrak és a luxuskivitelű Ranger Limited típusokhoz olyan prémium tételek is választhatók, mint a könnyen felhajtható platóhátfal.
  • Az új Ranger gázlómélysége 800 mm, hasmagassága 230 mm, így még a legkeményebb terepeket is könnyedén legyűri. 29 fokos első és 21 fokos hátsó terepszögének köszönhetően vezetői a meredek terepakadályokat is magabiztosan győzhetik le.
  • Az autó off-road képességeihez méltó a 3.500 kg-os maximális vontatási képesség és az akár 1.252 kg hasznos teherbírás is. 

Nem csak szép, okos is!

Az új Rangerben bevezetett csúcstechnológiás csatlakozási rendszerek révén az autó vezetője mindig kapcsolatban maradhat a világgal. A fejlett technológiák hosszú sorában a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató központ is szerepel, ami hangutasításokkal, illetve a 8 colos központi érintőképernyőn keresztül is kezelhető. 

Egy másik technológia, a MyKey rendszernek köszönhetően úgy programozhatják az indítókulcsot, hogy korlátozzák a vezető által elérhető végsebességet, a hifi hangerejét, vagy állandóan bekapcsolt állapotba állíthatják az aktív biztonsági rendszereket.

Az új Ranger kínálatában először jelenik meg a Ford KeyFree rendszer és a Ford Power motorindító gomb. A platóhátfal zárszerkezetét a központi zár rendszerbe integrálták. Az opcióként rendelhető Aktív Parkoló-asszisztens önállóan kormányozza be az autót a párhuzamos parkolóhelyekre, miközben a vezetőnek csak a gázt és a féket kell kezelnie.

Ahogy a korábbi Ranger modellekben, itt is megtalálható a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer és a Sávtartó Asszisztens, az Akadályfelismerő rendszerrel kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika, a Közlekedési Tábla Felismerés, az első-hátsó parkoló-szenzorok, a tolatókamera, valamint az oldaldőlés-mérsékléssel és utánfutó stabilizáló rendszerrel kiegészített Elektronikus Stabilitásprogram.

Az új Ranger vezetésélményét fokozza a kényelmesebbre hangolt rugózás: a tervezőmérnökök a rugók és a lengéscsillapítók feszességét az egyes modellváltozatok karakterének megfelelően állították be. 

Lenyűgöző új design

Az új Ranger-stílus erőteljes megjelenéssel ruházza fel az autót. A formatervezők átalakították az első lökhárítót, és az új hűtőrácsot egy középső díszléc osztja két keskenyebb részre. A fényezések kínálatában két új szín - a Diffused Silver és a Blue Lightning - is megjelenik, a gazdagabb felszereltségű változatokhoz pedig xenon fényszóró és LED nappali menetvilágítás jár.

  • A luxuskivitelű Ranger Limited változat fekete bőrkárpitozással és exkluzív 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal készül.
  • A Ranger Wildtrak látványosan kiemelkedik a tömegből; erről a különleges Saber Orange külső fényezés, a trapéz alakú hűtőrács markáns, sötét titánium színe és a látványos légbeömlők gondoskodnak. A Wildtrak utasterében selyemfényű, sötét krómszínű dekorációs elemek láthatók, a részleges bőrkárpitozású üléseket pedig dombornyomású Wildtrak embléma díszíti. Mind a Limited, mind a Wildtrak változatok felszereltségében megtalálható a könnyen felhajtható platóhátfal, amelynél egy torziós rúd jelentősen csökkenti a hátfal mozgatásához szükséges erőt.
  • A Ranger kínálat csúcsát a Ranger Raptor jelenti, mely 2019 májusában jelent meg Európa útjain. Az új modellt a Ford 2,0 literes EcoBlue motorjának biturbó változata hajtja, amelynek 213 lóerős teljesítményét és 500 Nm forgatónyomatékát egy új, 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja a kerekekhez.

További részletek: https://www.fordpetranyi.hu/rolunk/hirek/a-ford-bemutatja-a-meg-er-sebb-es-intelligensebb-ranger/

A képek forrása: http://www.fordmedia.eu