Karosszéria fóliázás

Korábbi cikkünkben már bemutattuk az autófóliázás egyik módját, mégpedig az üvegek sötétítését. Azonban nemcsak erre használható a fólia, hanem biztonságtechnikai, baleset megelőzési és marketing célokra is. 

Az üveg fóliázását gépkocsinkon az esztétikai célok mellett, egyéb okokból is alkalmazhatjuk

Az üvegezésre felhelyezett fólia megvéd a napsugárzástól, de emellett egy baleset során a szerteszét repülő üvegszilánkok sem fogják senkinek az életét veszélyeztetni. Elkerülhetjük az olyan jellegű támadásokat is, mint a piros lámpánál mellénk szegődő motorosok rablási kísérlete.

Az öntapadós fóliák felhasználásának több lehetősége van. A teljes gépkocsi karosszériára felkerülő fólia jó megoldás marketing célú üzeneteink célba juttatására, hiszen általa bármilyen mintával könnyen dekorálhatóvá válhat autónk. Nemcsak a fólia felszerelése, hanem annak levétele is egyszerűen megoldható. A mozgó hirdetés mellett a gépkocsi védelmét is elláthatja a fóliázás. Megvédi gépkocsinkat a felverődő kavicsoktól, karcolásoktól és az egyéb fizikai behatásoktól.

Természetesen nemcsak reklám célokra használható az autófólia. Ha az autónak egy flottában egységes megjelenésre van szüksége (pl. taxi), de nem szeretnénk nagy költséggel átfényezni a gépkocsit, jó megoldás a fóliázás. Akár újraszínezhetjük vele autónkat, nagyobb költségek nélkül. Bizonyos alkalmakra szintén használhatjuk ezt a megoldást, ilyen például egy születésnapi meglepetésként. Csak a fantázia szab határt a színek és mintázat területén.

Mielőtt megbíznánk egy fóliázó céget azzal, hogy hozzákezdjen autónk kicsinosításához, jól nézzünk utána a cégről korábban alkotott véleményeknek, valamint a használt anyagokat is ellenőrizzük le. Sokszor az olcsóság nem feltétlenül takar jó minőséget. Nézzünk utána, hogy a fóliát gyártó cég hány év garanciát biztosít termékeire. A 3M cég, az általa gyártott fóliákra például 5-7 év teljes körű garanciát nyújt.

Miután a fóliázás megtörtént gondoskodnunk kell annak megfelelő karbantartásáról. Tisztítása csak minimálisan tér el a normál fényezés mosásától. Ajánlott kézi mosást végezni, a gőzborotvát inkább kerüljük. A nagynyomású mosót használhatjuk, de legalább 50 cm távolságot tartsunk. A fóliagyártók maguk is készítenek a karbantartáshoz használható sampont, waxot, karceltávolítót, ezek használatával tökéletesen megóvhatjuk a gépkocsi fóliázását.

A fólia felhelyezése gyári vagy kiváló minőségű fényezésre helyezhető fel, tiszta állapotban. Ne lepődjünk meg, ha a garanciát a fóliázó cég csak a felrakást követő 2-5 hét elteltével egy szemrevételezés után fogja érvényesíteni.

És még egy fontos szempont, az autó matricázás leírható a cégautók költségvetésének adójából!