Mitől más az új Ford Ranger!

Már nagyon vártuk, hogy megismerkedhessünk a Ford Ranger legújabb verziójával, mely végre 2023-ban meg is érkezett. Pár napja sikerült a Ford Solymár M3 kereskedésben egy Ford Ranger Wildtrak Cyber Orange 2.0 EcoBlue 205 LE e-AWD A10 modellt jobban szemügyre vennünk. Mint ahogyan azt vártuk, számtalan újdonsággal bővült az autó kialakítása, ezekből szemezgetünk mai cikkünkben.

A vadonatúj dupla kabinos Ranger lenyűgözött bennünket. A korábban megszokott minőség és kényelem még nagyobb hangsúlyt kapott, így a szabadidős tevékenységekhez és a munkavégzés egyaránt még inkább megfelel az autó. Mindez olyan elemekben válik igazán érzékelhetővé, mint például a szövet nélküli tisztán bőr ülések, melyek komfortosak és könnyen karbantarthatóak. 

Az új Ranger első pillantásra is észlelhető változásokon esett át. 

Bár korábban is ütős volt az autó stílusos eleje, most a merész, téglalap alakú első hűtőrács mindent visz. Az erős oldalfalak és a szélesebb kiállás teszi igazán robusztussá a külsejét.

A hátsó kerekek mellett plató fellépő kapott helyet, a belső ajtónyitó kilincsek is előnyükre változtak. Több olyan funkciót is beépítettek a járműbe, melyet a napi szinten használók igényei kívántak meg. 

Feltétlenül meg kell említenünk, hogy az autó bezárásakor a plató is bezáródik. Ezt a praktikus megoldást sokan üdvözítik majd. 

Szintén újítást jelent a csomagtérajtó könnyebb felcsukása, mely egy nehéz munkanap végén jól jön bárkinek. 

Maradva még a hátsó tárolónál, a plató roló elektromosan állítható (választható kiegészítő), akár többféle pozícióba, így ezzel sem kell sokat bajlódnunk. Mindezek mellett pedig akár munkapadként is funkcionálhat a plató, és a szabadidős tevékenységekhez is teret biztosít, beépített pohártartókkal. 

Az újítások terén nincs megállás, 

hiszen a legmodernebb csatlakoztatási és támogatási technológiák kerültek a gépkocsiba. Felsorolni is nehéz azokat a kiegészítőket, melyek megkönnyítik életünket. Egy modern igáslóhoz hasonlíthatjuk az új Rangert, hiszen az elektromos szerszámok áramellátásától egészen a fedélzeti eszközök vezeték nélküli töltéséig mindenre van megoldás.

Megtalálható a platóba épített egy 240 V-os és 400 W-os csatlakozó, ami kültéri munkavégzések vagy kempingezés során igazi kincsnek számít. 

A kulcs nélküli indítás szintén megvalósul az új Rangernél. 

A “zsebben” ugyan érzékeli a távirányító jelenlétét, azonban a start/stop gombot még meg kell nyomnunk a működéshez.

Ahogy az autó belsejébe tekintünk további újdonságokkal szembesülünk. Itt látszik igazán, hogy a fejlesztők mennyivel jobban figyelnek a gépkocsit használók igényeire, mint korábban, hiszen a visszajelzések hatására a tükör állító gombok visszakerültek a vezető oldali ajtóra. 

A középkonzolon egy óriási digitális kijelzőt találunk és a két első ülés között egy okos gomb is található. Ennek funkciója, hogy ha A4-be rakjuk, akkor az autó kiválasztja az útviszonyoknak megfelelően, hogy 2 vagy 4 kerék meghajtással közlekedjünk. További programozható gombok kerültek a két első napellenző közé.

Szintén jó megoldás, hogy a kijelzőn helyet kapott az Ad blue szintjét mutató felület, így biztosan mindig a megfelelő szinten tarthatjuk a folyadék mennyiségét. A 360 fokos kamera segítségével a sokaknak gondot okozó parkolás, a jármű hosszú hátsó része is egyszerűen beláthatóvá válik. Ez a kamera biztosítja, hogy akár madártávlatból is szemlélhessük az autót, így a terepakadályok kikerülése sokkal könnyebbé válik. A zónás világítás hatására, akár még sötétben is jól láthatóvá válik az autó környezete.

További újítás a belső térben található pakolóhelyek bővítése. 

A megszokott kesztyűtartó felett további két tároló kapott helyet, illetve a műszerfal szélén lévő légbeömlők elé került 1-1 összecsukható pohártartó is. A nap indításhoz elengedhetetlen kávénk, így kényelmesen elfogyasztható útközben.

Miután a Ford jelentős szériaválasztékkal, motorral és karosszériával készíti el a járműveket, így mindenki megválaszthatja a számára legalkalmasabb Rangert. Érdemes körültekintően végig nézni a különböző ajánlatokat és a márkakereskedések egyikében kipróbálni az autót. 

Fotók az új Rangerről Facebook oldalunkon!