Ranger találkozó – Vezetéstechnikai tréning

Ismét együtt töltöttünk egy felejthetetlen vasárnapot mi „Rangeresek”. Április 18-án 10 autóval indult a tavaszi találkozónk, amelyen nemcsak a megszokott programokkal készültek már állandónak mondható túravezetőink, hanem izgalmas és érdekes ügyességi versenyekkel is. 

Bár nem voltunk túl sokan, de tökéletesen ideális volt a létszám, szuper társaság gyűlt össze, így a hangulattal sem volt probléma.

Miután megérkeztünk a helyszínre a délelőtt folyamán, két csapatra osztottuk a résztvevőket, így az A csapat a B csapat ellen versenyzett. Amit komolyan is vettünk. 😊

Minden feladat sikeres elvégzésére pontokat kaptak a csapatok, a találkozó végén túravezetőink összesítették az eredményeket és ekkor tudhattuk csak meg, ki a győztes, ki gyűjtötte össze a legtöbb pontot. Ezen a napon kicsit eltértünk az eddig megszokott túráktól, itt nem csak az autók teljesítményén volt a hangsúly, hanem a sofőrök ügyességén is.

Nemcsak a tájékozódási képességüket teszteltük a GPS pontkereső állomások megtalálásával, hanem itt még különböző feladatokat is el kellett végezniük a versenyzőknek. Pontgyűjtésre több helyen volt lehetőségük a sofőröknek. Elsősorban meg kellett találniuk GPS koordináták alapján azokat a helyeket, ahol a további feladatok vártak rájuk.

A pályán is volt feladat bőven.

A dobókereszt hajítás jó technikát/ügyességet igényelt, míg a betonelem húzás részben az autó teljesítményétől függött, részben pedig a sofőr technikai tudásán, ügyességén.

Talán az egyik leginkább megterhelő pontszerző rész a vakvezetés volt. Itt nagy összehangra volt szükség a gépkocsivezető, a navigátora és az autó között. Nem volt egyszerű feladat, és még időre is ment.

A pályán további izgalmakban volt része a Rangereseknek, volt még célba lövés, autós libikóka és persze a dagonyázásból is kijutott mindenkinek aki nem akarta tisztán hazavinni az autót.

A szuper helyszínen többféle talajon próbálhattuk ki a gépek teljesítményét. Volt itt hatalmas homokhegy, aminek dőlésszöge akkora volt, hogy az aljáról nézve, senki nem hitte, hogy egyszer feljutunk a tetejére, de csak összejött!

Kis dombocskákat is meg lehetett mászni a terepen kialakított pályán. Sokszor érezhették a résztvevők, hogy itt a vége, bizony elakadtak a homokban, sárban, vagy fennakadt a kocsi alja egy emelkedő tetején. De persze a Ranger minden helyzetben talpra áll és tovább viszi utasait, még ha néha egy másik Ranger segítségével is 😊.

Örök kedvenc a vízzel teli “árok”, ennek kevés Ranger-es tud ellenállni. Volta kemény pillanatok, de valamennyi kocsi túljutott az akadályon.

Az izgalmas pillanatokat rengeteg fényképen,videón és drónnal készült videófelvételeken örökítettük meg, így később újra átélhetjük ennek a csodás napnak szinte valamennyi pillanatát.

Mindenkit arra ösztönzünk, hogy a következő túrát már ne hagyja ki, hiszen olyan élményekben lehet része, amelyeket a hétköznapokban nem élhet át. Emellett pedig vidám, jókedvű emberekkel is megismerkedhettek és kipróbálhatjátok gépkocsitok teljesítményét és saját technikai tudásotokat.