Somogybabodi fesztivál 2020

Napsütés, lóerők, élmény és rengeteg sár - Somogybabod off-road fesztivál. Az Off Road szerelmeseinek egyik legnagyobb nyári fesztiváljának megrendezése a koronavírus miatt kérdéses volt.

Több mint három évtizede élvezheti a csaknem 1200 autó és 20.000-nél is több résztvevő Európa legnagyobb terepjárós rendezvényét, melyről néhány hete még úgy gondoltuk, hogy a június elejére meghirdetett időpontban nem lehet megtartani. 

Szerencsére a vírushelyzet annyiban változott, hogy szabadtéri rendezvény a speciális szabályok betartásával megtartható volt, így június 11-én elindulhatott a négynapos őrület. Somogybabod csodás adottságait kihasználva profi versenyprogramok és a terepjáró nélküli nézők számára szervezett élményprogramok várták az érdeklődőket.

Akik részt vettek valaha ezen a fesztiválon tudják, hogy az összetartozás élményét bárki átélheti, a versenyzők és a közönség egy térben, közösen győzhetik le korlátaikat. A résztvevők közös titka a szabad élet szeretete és vágy a korlátok legyőzésére. Az egymást segítő közösségben minden évben együtt élhetik át az off-road kultúrát életben tartó élményeket.

Idén sajnos koncertek nélkül kellett élvezni a fesztivált, de így is töretlen volt a lendület és még több programmal kedveskedtek a szervezők a résztvevőknek. Először vehettek részt a nézők olyan versenyeken, mint a dagonya úszás és futás, erőemelés, feleségcipelés.

Az évente megújuló babodi terepet idén is friss siratófalakkal, ápolt területtel és hatalmas mennyiségű sárban dagonyázva tudták a versenyzők birtokba venni.

A profi versenyek mellett a hobbiautósok élményautózásokon vehetnek részt, kipróbálva magukat. Szakmai programok is helyet kapnak a rendezvényen, például az off-road versenyautók építési praktikájával kapcsolatos előadás, csörlőzés technika bemutatója, több versenyautó építő műhely bemutatkozása volt látható. A Ford Solymárnak köszönhetően a látogatók a Ford F-150 Raptorját és egy Shelbyt is láthattak és megismerhették az amerikai Fordokat. A katlanban éjszakánként hatalmas csapatás volt, felbőgtek a motorok a dagonyában.

Jövőre szintén hasonló időpontban június 10-13. között folytatódik a hatalmas buli. 

Photo by facebook.com/groups/babodoffroad