Új Ranger vásárlásakor ne felejtsd a kiegészítőket!

Ugye Te is egyből beleszerettél, mikor megláttad a kereskedésben? Mi Rangeresek mindannyian éreztük, amit Te. Azt, amikor beléd hasított a gondolat: “Igen, nekem ez kell”. A nagy eufóriában azonban nem szabad néhány dologról elfeledkezned. Természetesen a vásárláskor minden autó egy alap felszereltséggel kerül forgalomba. Ezt persze nem mindig elegendő, hiszen az eltérő használatból adódóan a vásárlóknak egyedi igényei lehetnek.

Ezért kell neked is jó előre átgondolnod, hogy milyen kiegészítőket válassz még a megrendeléskor autódra, hogy amikor átveszed majd a kulcsokat, már minden olyan dolgot megtalálj benne és rajta, amire szükséged van.

Segítségképpen összefoglaljuk azokat az alap kiegészítőket, melyeket általában érdemes megrendelned.

Kerékőr

Könnyűfém keréktárcsákhoz ajánlott a speciális kulccsal leszerelhető kerékőr, mely megvédi a lopástól drága felnijeidet. Az anyára az autód fényezéséhez jobban illő ezüst vagy fekete takaró kupak is kerülhet.

Pótkerékzár

Nagyon trendi az autó hátuljára szerelt teljesértékű pótkerék, viszont ennek biztonságáról is szükséges gondoskodnunk. Ezért nem szabad elfeledkeznünk a pótkerékzár beszerzéséről és felszereléséről sem. 

Ablak fóliázás

Talán azt gondolod nem létszükséglet, de azért érdemes elgondolkodnod azon, hogy az ablaküvegekre fólia kerüljön. Nemcsak egységes megjelenést biztosít egy sötét fólia, de a meleget is jobban kívül tartja, így a klíma hatékonysága jobb lesz. E mellett a betörésvédelem és a belátás ellen is jó szolgálatatot tesz. Figyelj arra, hogy a közlekedésbiztonsági szabályok figyelembe vételével kerüljön a fólia az autóra.

Légterelők

Hasznos kiegészítő a spoiler, mert

  • az ablak párásodása könnyen megszüntethető bevágó, hideg menetszél nélkül
  • lehúzott ablaknál nem csap be a szél és az eső a kocsiba
  • pár perc alatt felszerelhető

Többféle színben kapható plexi anyagú légterelőkből rengeteg féle kapható, így ki tudod választani a legjobban autódhoz illő színt és formát.

Platóajtó élvédő

Az autó hátsó platójának le- és felhajtható ajtajának felső élére helyezhető. Ez a rész a legsérülékenyebb nyitott állapotban, az élvédő akár egy perc alatt is felragasztható erős 3M ragasztós felülete miatt.

És még egy kis plusz:

Plató roló vagy doboz

A hátsó platón lévő dolgok elrejtésére, megvédésére használható plató roló, ami nemcsak a kíváncsi szemek elől rejti el a rakományt, hanem az időjárási elemektől is. Az alumínium rolók masszívak, a dupla héjszerkezetű ABS kompozit műanyagból készült platófedelek még erősebb védelemre képesek. De kapható a kínálatban különféle módon felcsavarható, gyorsan zárható és patentos rögzítésű ponyvák is. A fix dobok előnye, hogy hatalmassá bővíthetőek általuk a platók befogadó készsége, hiszen felfelé is terjeszkedhetünk a pakolás során, nem hagyjuk el szállítás közben a rakományt, illetve nem tudják könnyen ellopni sem a platón hagyott szállítmányunkat.

Az igazi ínyencek tovább bővíthetik a Ranger felszereltségét a következőkkel:

Csörlő

Akár alkalmi off-road-os vagy, akár profi a csörlő elengedhetetlen kiegészítője egy túrára készülő Ranger tulajdonosnak. A dágványból kijutni a leghatékonyabb mód a csörlő használata, melyet vezeték és vezeték nélküli távirányítóval is szereltetheted. 

Haspáncél

Az autó aljának védelme jégborda, útpatka, felverődő kavicsok, sár, törmelék okozta sérülések ellen a haspáncél segítségével gondoskodhatunk. A haspáncélok acéllemezekből készülnek, hogy az esetleges sérülésektől megvédjék az olajteknőt, a motort, a váltót és egyéb fontos segédberendezéseket. 

Kerékjárati ív szélesítés

Ez a fajta szélesítés nagyon hasonlít egy javítóív felszereléséhez, azzal a különbséggel, hogy itt az új ív lényegesen megnöveli a sárvédő méretét. 

Led lámpák

A legmodernebb technológiájú led lámpák nemcsak trendi megjelenést biztosítanak az autónak, hanem megnövelik a láthatóságot és biztonságosabbá teszik a közlekedést. 

Még rengeteg egyéb kiegészítőt tudsz a Ford Ranger bármelyik szériájához vásárolni, csak a pénztárcád és az igényeid szabnak határt.